Vakdocent Muziek

Muzieklessen verzorg ik voor het basis en middelbaar onderwijs. Na het behalen van mijn havo-diploma ben ik de studie Docent Muziek gaan volgen aan het conservatorium van Alkmaar. In het tweede leerjaar van de opleiding auditeerde ik voor een leerproject bij kinder-muziektheatergroep Samba Salad en heb ik daarmee ongeveer een jaar met spel, acts, vocaal en instrumentaal theatervoorstellingen door het land gegeven.


Na mijn zangopleiding (diploma behaald in 2009 in Alkmaar) heb ik mijn Docent Muziek opleiding in 2011 afgerond op het conservatorium te Amsterdam met als bijvak jazz zang. Daarna heb ik de cursus EVT (Estill Voice Training) level 1 en 2 gevolgd bij Alberto Ter Doest. Tevens heb ik een rock effecten workshop gevolgd en level 1 van het Universal Voice System behaald.


Ik vind het heerlijk om mijn muziekkennis over te brengen op leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs. Muziek is ontzettend belangrijk. Het maakt me trots als ik zie hoeveel plezier, vertrouwen en voldoening kinderen uit muziek halen.

“Music didn’t need a middle name, whereas all the other things in school needed some kind of explanation” – Eric Clapton

Behoefte aan een professionele artiest of zangdocent?

Amanda is persoonlijk, professioneel en betrokken.

Ervaar het zelf!